Kaikki tiedotteet

Yhtiötä koskevat pörssitiedotteet

|

Esa Kallio nimitetty Kuntarahoitus Oyj:n toimitusjohtajaksi

Kuntarahoitus Oyj
Pörssitiedote
28.2.2018 klo 8.30

Esa Kallio nimitetty Kuntarahoitus Oyj:n toimitusjohtajaksi

Kuntarahoituksen hallitus on nimittänyt yhtiön toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Esa Kallion, 54. Kallio aloittaa tehtävässä välittömästi hoidettuaan väliaikaisen toimitusjohtajan tehtäviä elokuusta 2017 alkaen.

Pitkän rahoitusuran tehnyt Esa Kallio on työskennellyt Kuntarahoituksen palveluksessa vuodesta 2005 lähtien vastaten viimeksi Kuntarahoituksen varainhankinnasta ja treasury-toiminnasta.

– Kuntarahoitus on juuri vahvistanut strategiaansa entistäkin asiakaskeskeisempään ja vastuullisempaan suuntaan. Esa Kallio on ollut tässä uudistustyössä keskeisessä roolissa. Kuntarahoituksen varainhankinta on täysin globaalia, ja siksi hänen laaja kontaktiverkostonsa ja kansainvälisten rahoitusmarkkinoiden osaaminen ovat yhtiölle erittäin arvokkaita. Hän tuntee erittäin hyvin Kuntarahoituksen asiakaskunnan vastattuaan aiemmin myös yhtiön asiakasrahoitustoiminnasta, sanoo yhtiön hallituksen puheenjohtaja Helena Walldén.

– Saan johdettavakseni paljon kehityspotentiaalia omaavan ja hyvässä kunnossa olevan yhtiön. Panostamme vahvasti asiakkaiden tarvitsemien ratkaisujen kehittämiseen sekä palvelujen digitalisoimiseen. Kuntarahoitus on omissa asiakassegmenteissään markkinajohtaja, mutta tavoitteenamme on entisestään vahvistaa vuoropuheluamme asiakkaiden kanssa. Haluamme jatkossakin olla kuntasektorille ja sosiaalisen asuntotuotannon toimijoille tärkein rahoituskumppani ja näkemyksellinen neuvonantaja kokonaistalouden hallinnassa, sanoo Esa Kallio.

KUNTARAHOITUS OYJ

Hallitus

Lisätietoja:
Esa Kallio, toimitusjohtaja, puh. 050 337 7953, esa.kallio@kuntarahoitus.fi
Hallituksen puheenjohtaja Helena Walldénin soittopyynnöt ke 28.2. klo 9.30-12.00: Soili Helminen, viestintäpäällikkö, puh. 0400 204 853, viestinta@kuntarahoitus.fi
Kuntarahoitus Oyj on taseella mitaten Suomen toiseksi suurin rahoituslaitos: yhtiön tase on lähes 35 miljardia euroa.  Kuntarahoituksen omistavat kunnat, Keva ja Suomen valtio. 

Kuntarahoituksen tehtävänä on rakentaa vastuullisesti parempaa tulevaisuutta yhdessä asiakkaiden kanssa. Yhtiön asiakkaita ovat Suomen kunnat, kuntayhtymät, niiden määräysvallassa olevat yhtiöt sekä yleishyödylliset asuntoyhteisöt. Asiakkaamme rahoittavat Kuntarahoituksen tarjoamilla rahoitusratkaisuilla ympäristön kannalta kestäviä ja yhteiskunnallisesti vastuullisia kohteita, kuten julkisen liikenteen hankkeita, kestävää rakentamista, sairaaloita ja terveyskeskuksia, päiväkoteja ja kouluja sekä erityisryhmien asumista.

Kuntarahoituksen asiakaskunta on kotimaista, mutta toimintaympäristö globaali. Yhtiö on aktiivisin suomalainen joukkovelkakirjalainojen liikkeeseenlaskija kansainvälisillä pääomamarkkinoilla ja ensimmäinen suomalainen vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlaskija. Kuntarahoituksen varainhankinnalla on Kuntien takauskeskuksen takaus.

Kuntarahoitus-konserniin kuuluu myös tytäryhtiö Rahoituksen neuvontapalvelut Inspira Oy.

Lue lisää: www.kuntarahoitus.fi