Kaikki tiedotteet

Yhtiötä koskevat pörssitiedotteet

|

Kuntarahoitus läpäisi kirkkaasti EKP:n stressitestin ja siirtyy EKP:n suoraan valvontaan

Kuntarahoitus Oyj
Pörssitiedote
14.11.2015

Kuntarahoitus läpäisi kirkkaasti EKP:n stressitestin ja siirtyy EKP:n suoraan valvontaan

Euroopan keskuspankki (EKP) julkisti Kuntarahoituksen kattavan arvioinnin tulokset lauantaina 14.11.2015. Testi vahvisti yhtiön vahvan riskinkantokyvyn. Kattavaan arvioon kuuluu saatavien laadun arviointi ja stressitesti, joissa Kuntarahoituksen tulokset ylittivät selvästi kaikki asetetut raja-arvot.

Kuntarahoituksen ydinpääoma (CET1) suhteessa riskipainotettuihin eriin oli vuoden 2014 lopussa 29,94 prosenttia. EKP:n stressitestin kaikkein epäsuotuisimmankin talouskehityksen skenaariossa vastaava luku oli vuoden 2017 lopussa 20,77 prosenttia. Tämä on selvästi EKP:n asettaman 5,5 prosentin raja-arvon yläpuolella.

EKP:n kattava arviointi tehdään kaikista Euroopan suurimmista rahoituslaitoksista. Prosessissa arvioidaan luottolaitosten häiriönsietokykyä ja vakavaraisuutta. Viime vuonna arviointi tehtiin ensimmäistä kertaa 130 eurooppalaiselle rahoituslaitokselle. Tänä vuonna arvioitiin yhdeksän toimijaa, joiden systeemisen merkityksen katsotaan kasvaneen.

Kattavan arvioinnin tulosten julkistuksen yhteydessä EKP ilmoitti myös, että Kuntarahoitus siirtyy vuoden 2016 alusta lähtien Finanssivalvonnan alaisuudesta EKP:n valvontaan. Tämä on suora seuraus yhtiön systeemisestä merkityksestä.

Yksityiskohtaisia tietoja arvioinnin tuloksista kerrotaan EKP:n verkkosivulla osoitteessa www.ecb.europa.eu.

Lisätietoja:

Pekka Averio, toimitusjohtaja, puh. 0500 406 856

Toni Heikkilä, johtaja, riskienhallinta, puh. 050 3861 757

Kuntarahoitus Oyj on taseella mitaten Suomen kolmanneksi suurin rahoituslaitos. Sen omistavat kunnat, Keva ja Suomen valtio, ja se on olennainen osa suomalaisen yhteiskunnan taloudellista perusrakennetta.

Kuntarahoituksen tase on lähes 34 miljardia euroa. Yhtiön varainhankinta tehdään pääosin kansainvälisiltä pääomamarkkinoilta. Kuntarahoituksen varainhankinnalla on Kuntien takauskeskuksen takaus.

Kuntarahoituksen tehtävänä on turvata kuntien investointien ja valtion tukeman sosiaalisen asuntotuotannon rahoitus kilpailukykyisesti kaikissa markkinatilanteissa. Yhtiön asiakkaita ovat Suomen kunnat, kuntayhtymät, niiden määräysvallassa olevat yhtiöt sekä yleishyödylliset asuntoyhteisöt. Asiakkaat rahoittavat Kuntarahoituksen tarjoamilla rahoitusratkaisuilla sosiaalisia ja yleishyödyllisiä kohteita, esimerkiksi päiväkoteja, kouluja, asuntoja ja sairaaloita sekä muita kunnallisia investointeja.

Kuntarahoitus-konserniin kuuluu myös tytäryhtiö Rahoituksen neuvontapalvelut Inspira Oy.