Kaikki tiedotteet

Yhtiötä koskevat pörssitiedotteet

|

Moody’s laski Kuntarahoitus Oyj:n luottoluokituksen Aa1:een; näkymät vakaat

Kuntarahoitus Oyj
Pörssitiedote
8.6.2016 klo 13.30

Moody’s laski Kuntarahoitus Oyj:n luottoluokituksen Aa1:een; näkymät vakaat

Luottoluokituslaitos Moody’s heikensi 8.6.2016 Kuntarahoituksen pitkäaikaisen varainhankinnan luokitusta luokasta Aaa luokkaan Aa1. Luokituksen näkymät ovat vakaat.

Moody’sin luottoluokitus Kuntarahoituksen lyhytaikaiselle varainhankinnalle on edelleen muuttumaton, paras mahdollinen Prime-1. Myös Kuntarahoituksen ensisijaiseen lisäpääomaan luettavan 350 miljoonan euron AT1-pääomalainan (EUR 350,000,000 Perpetual Fixed Rate Resettable Additional Tier 1 Securities) luokitus pysyi muuttumattomana luokassa A3.

Kuntarahoituksen luokituksen muutos on seurausta ainoastaan Suomen valtion luottoluokituksen vastaavasta heikennyksestä.

Moody’s alensi 8.6.2016 myös Kuntien takauskeskuksen luottoluokituksen luokkaan Aa1. Kuten Kuntarahoituksen osalta, Kuntien takauskeskuksen luokitusmuutos johtuu Suomen valtion luottoluokituksen muutoksesta. Kuntien takauskeskus takaa Kuntarahoituksen varainhankinnan.

KUNTARAHOITUS OYJ

Esa Kallio
Varatoimitusjohtaja, pääomamarkkinat
Puh. 050 3377 953

Kuntarahoitus Oyj on taseella mitaten Suomen kolmanneksi suurin rahoituslaitos. Sen omistavat kunnat, Keva ja Suomen valtio, ja se on olennainen osa suomalaisen yhteiskunnan taloudellista perusrakennetta.

Kuntarahoituksen tase on lähes 34 miljardia euroa. Yhtiön varainhankinta tehdään pääosin kansainvälisiltä pääomamarkkinoilta. Kuntarahoituksen varainhankinnalla on Kuntien takauskeskuksen takaus.

Kuntarahoituksen tehtävänä on turvata kuntien investointien ja valtion tukeman sosiaalisen asuntotuotannon rahoitus kilpailukykyisesti kaikissa markkinatilanteissa. Yhtiön asiakkaita ovat Suomen kunnat, kuntayhtymät, niiden määräysvallassa olevat yhtiöt sekä yleishyödylliset asuntoyhteisöt. Asiakkaat rahoittavat Kuntarahoituksen tarjoamilla rahoitusratkaisuilla sosiaalisia ja yleishyödyllisiä kohteita, esimerkiksi päiväkoteja, kouluja, asuntoja ja sairaaloita sekä muita kunnallisia investointeja.

Kuntarahoitus-konserniin kuuluu myös tytäryhtiö Rahoituksen neuvontapalvelut Inspira Oy.