Kaikki tiedotteet

Yhtiötä koskevat pörssitiedotteet

|

Moody’s piti ennallaan Kuntarahoitus Oyj:n Aaa-luottoluokituksen

Kuntarahoitus Oyj
Pörssitiedote
17.12.2015 klo 13.00

Moody’s piti ennallaan Kuntarahoitus Oyj:n Aaa-luottoluokituksen

Luottoluokituslaitos Moody’s päivitti 16.12.2015 Kuntarahoituksen luottoluokitusanalyysin. Moody’sin luottoluokitus Kuntarahoituksen pitkäaikaiselle varainhankinnalle on edelleen Aaa (neg.).

Moody’sin arvion mukaan Kuntarahoituksen vahvat luottoluokitukset perustuvat yhtiön tärkeään asemaan Suomen paikalliselle julkissektorille, siihen että yhtiön varainhankinnan takaa Aaa-luottoluokituksen omaava Kuntien takauskeskus, saatavien hyvään laatuun, yhtiön ennustettavaan tuloskehitykseen, hyvään varainhankinnan hajautukseen ja riittäviin omiin varoihin suhteessa yhtiön riskeihin.             

Luottoluokitus vahvistettiin Moody’sin Credit Opinion -raportissa. Samassa raportissa Moody’s arvioi Kuntarahoituksen vastapuoliriskiksi Aaa (cr).

KUNTARAHOITUS OYJ

Lisätietoja:

Pekka Averio
toimitusjohtaja
puh. 0500 406 856

Esa Kallio
varatoimitusjohtaja
puh. 050 3377 953

Kuntarahoitus Oyj on taseella mitaten Suomen kolmanneksi suurin rahoituslaitos. Sen omistavat kunnat, Keva ja Suomen valtio, ja se on olennainen osa suomalaisen yhteiskunnan taloudellista perusrakennetta.

Kuntarahoituksen tase on lähes 34 miljardia euroa. Yhtiön varainhankinta tehdään pääosin kansainvälisiltä pääomamarkkinoilta. Kuntarahoituksen varainhankinnalla on Kuntien takauskeskuksen takaus.

Kuntarahoituksen tehtävänä on turvata kuntien investointien ja valtion tukeman sosiaalisen asuntotuotannon rahoitus kilpailukykyisesti kaikissa markkinatilanteissa. Yhtiön asiakkaita ovat Suomen kunnat, kuntayhtymät, niiden määräysvallassa olevat yhtiöt sekä yleishyödylliset asuntoyhteisöt. Asiakkaat rahoittavat Kuntarahoituksen tarjoamilla rahoitusratkaisuilla sosiaalisia ja yleishyödyllisiä kohteita, esimerkiksi päiväkoteja, kouluja, asuntoja ja sairaaloita sekä muita kunnallisia investointeja.

Kuntarahoitus-konserniin kuuluu myös tytäryhtiö Rahoituksen neuvontapalvelut Inspira Oy.