Kaikki tiedotteet

Yhtiötä koskevat pörssitiedotteet

|

Moody’s vahvisti Kuntarahoituksen Aa1-luottoluokituksen

Kuntarahoitus Oyj
Pörssitiedote
22.12.2016 klo 8.00

Moody’s vahvisti Kuntarahoituksen Aa1-luottoluokituksen

Luottoluokituslaitos Moody’s vahvisti 21.12.2016 Kuntarahoituksen pitkäaikaisen varainhankinnan luottoluokituksen pysyvän ennallaan luokassa Aa1. Luokituksen näkymät ovat vakaat. Lyhytaikaisen varainhankinnan luottoluokitus on edelleen korkein mahdollinen eli Prime-1.

Moody’sin arvion mukaan Kuntarahoituksen vahva luottoluokitus perustuu sen vahvaan omistuspohjaan ja markkinaosuuteen suomalaisen paikallisjulkissektorin rahoittajana. Moody’s pitää yhtiön saamisten laatua hyvänä ja taloudellista tulosta ennustettavana. Moody’s perustelee arviotaan myös yhtiön varainhankinnan hajautuksella, hyvällä maksuvalmiudella, vahvalla omalla pääomalla ja konservatiivisella riskipolitiikalla.

Moody’sin luottoluokitusmenetelmän mukaan Kuntarahoituksen luottoluokitus on yhteydessä Suomen valtion luokitukseen. Myös Suomen valtion pitkäaikaisen varainhankinnan luottoluokitus on Aa1.
 
KUNTARAHOITUS OYJ

Lisätietoja:

Pekka Averio
toimitusjohtaja
puh. 0500 406 856

Esa Kallio
varatoimitusjohtaja
puh. 050 3377 953

Kuntarahoitus Oyj on taseella mitaten Suomen kolmanneksi suurin rahoituslaitos. Sen omistavat kunnat, Keva ja Suomen valtio, ja se on olennainen osa suomalaisen yhteiskunnan taloudellista perusrakennetta.

Kuntarahoituksen tase on lähes 36 miljardia euroa. Yhtiön varainhankinta tehdään pääosin kansainvälisiltä pääomamarkkinoilta. Kuntarahoituksen varainhankinnalla on Kuntien takauskeskuksen takaus.

Kuntarahoituksen tehtävänä on turvata kuntien investointien ja valtion tukeman sosiaalisen asuntotuotannon rahoitus kilpailukykyisesti kaikissa markkinatilanteissa. Yhtiön asiakkaita ovat Suomen kunnat, kuntayhtymät, niiden määräysvallassa olevat yhtiöt sekä yleishyödylliset asuntoyhteisöt. Asiakkaat rahoittavat Kuntarahoituksen tarjoamilla rahoitusratkaisuilla sosiaalisia ja yleishyödyllisiä kohteita, esimerkiksi päiväkoteja, kouluja, asuntoja ja sairaaloita sekä muita kunnallisia investointeja.

Kuntarahoitus-konserniin kuuluu myös tytäryhtiö Rahoituksen neuvontapalvelut Inspira Oy.