Kaikki tiedotteet

Yhtiötä koskevat pörssitiedotteet

|

Standard & Poor’s nosti Kuntarahoitus Oyj:n luottoluokituksen näkymät negatiivisista vakaiksi

Kuntarahoitus Oyj
Pörssitiedote
3.10.2016 klo 09.30

Standard & Poor’s nosti Kuntarahoitus Oyj:n luottoluokituksen näkymät negatiivisista vakaiksi

Luottoluokituslaitos Standard & Poor’s muutti 30.9.2016 Kuntarahoituksen pitkäaikaisen varainhankinnan luottoluokituksen näkymät negatiivisista vakaiksi. Luokitus säilyy edelleen luokassa AA+.

Kuntarahoituksen luokituksen näkymien muutos on seurausta Suomen valtion luottoluokituksen näkymien vastaavasta noususta 16.9.2016. Standard & Poor’s odottaa Suomen talouskasvun asteittain toipuvan kilpailukykyä vauhdittavien toimenpiteiden ansiosta.

Standard & Poor’sin luottoluokitus Kuntarahoituksen lyhytaikaiselle varainhankinnalle on edelleen paras mahdollinen eli A-1+.

Standard & Poor’s muutti 30.9.2016 myös Kuntien takauskeskuksen AA+-luottoluokituksen näkymät negatiivisista vakaiksi. Kuntien takauskeskus takaa Kuntarahoituksen varainhankinnan.

KUNTARAHOITUS OYJ

Esa Kallio
Varatoimitusjohtaja, pääomamarkkinat
Puh. 050 3377 953

Kuntarahoitus Oyj on taseella mitaten Suomen kolmanneksi suurin rahoituslaitos. Sen omistavat kunnat, Keva ja Suomen valtio, ja se on olennainen osa suomalaisen yhteiskunnan taloudellista perusrakennetta.

Kuntarahoituksen tase on lähes 36 miljardia euroa. Yhtiön varainhankinta tehdään pääosin kansainvälisiltä pääomamarkkinoilta. Kuntarahoituksen varainhankinnalla on Kuntien takauskeskuksen takaus.

Kuntarahoituksen tehtävänä on turvata kuntien investointien ja valtion tukeman sosiaalisen asuntotuotannon rahoitus kilpailukykyisesti kaikissa markkinatilanteissa. Yhtiön asiakkaita ovat Suomen kunnat, kuntayhtymät, niiden määräysvallassa olevat yhtiöt sekä yleishyödylliset asuntoyhteisöt. Asiakkaat rahoittavat Kuntarahoituksen tarjoamilla rahoitusratkaisuilla sosiaalisia ja yleishyödyllisiä kohteita, esimerkiksi päiväkoteja, kouluja, asuntoja ja sairaaloita sekä muita kunnallisia investointeja.

Kuntarahoitus-konserniin kuuluu myös tytäryhtiö Rahoituksen neuvontapalvelut Inspira Oy.