Kaikki ajankohtaiset

Kuntarahoitus

|

Töistä löydät sä ystävän – kaikki alkoi iltabrunssista

– Se taisi olla joku after work, jossa me ensimmäisen kerran juteltiin, Jenni Heikkilä ja Sina Westerberg muistelevat tutustumistaan.

Financial Controllerin tehtävässä toimiva Westerberg aloitti Kuntarahoituksessa vuonna 2014 opiskelujen ohella, rahoitussalkun hallinnan ja talouden suunnittelun työkalun Apollon parissa työskentelevä Heikkilä tuli yhtiöön pari vuotta aiemmin.

Naisia yhdistää paitsi työpaikka myös siellä syntynyt, tiivis ystäväporukka. Kaikki alkoi yhteisestä iltabrunssista muutamia vuosia sitten.

– Söimme aamupalaa illalla, koska kaikki halusivat vohveleita, Heikkilä kertoo.

Seitsenhenkinen naisporukka kokoontuu silloin tällöin arkiaamuna vähän paremmalle aamiaiselle, johon ryhmän nimi Fancy Breakfast Club viittaa. Clubin jäsenet työskentelevät eri osastoilla ja erilaisissa tehtävissä Kuntarahoituksessa.

– Aamupalat on meidän juttumme, keino pitää yhteyttä, kun muulloin ei välttämättä ole aikaa. Aamiaiselta suuntaamme yhdessä töihin. Jos pitkälle aamiaiselle ei ole aikaa, piipahdamme vähintäänkin aamukahvilla jossain lähistöllä, Westerberg kertoo.

Kaikki alkoi aamiaisista, mutta klubilaiset ovat myös reissanneet eri kokoonpanoilla ja osallistuneet toistensa juhliin.

– Yksi ryhmän jäsenistä meni naimisiin, olimme tietysti häissä mukana. Nyt odottelemme ristiäiskutsua, Westerberg virnuilee.

Työpaikka tukee yhdessäoloa

Heikkilä ja Westerberg kokevat, että työpaikalla, sen ilmapiirillä ja kannustavuudella on myös vaikutusta ystävyyssuhteiden syntymiseen.

– Täällä on tosi kiva porukka. Työyhteisö on mukava, meillä on hauskaa yhdessä. Jos joskus olen töihin tullessa huonolla tuulella, päivän aikana mieli piristyy, Westerberg kertoo.

– Ilmapiiri on lämmin, täällä voi olla oma itsensä, Heikkilä jatkaa.

Kuntarahoitus on viime vuosina kasvanut, uusia ihmisiä on tullut taloon paljon. Myös toiminta ja palvelut ovat kehittyneet vauhdilla, esimerkiksi Apollo-palvelua ei Heikkilän aloittaessa ollut lainkaan.

Työnantaja kannustaa tutustumaan kollegoihin myös työajan ulkopuolella tarjoamalla sille puitteet.

– Henkilöstökerhomme Kursiseura järjestää erilaisia liikuntaan, kulttuuriin ja mukavaan yhdessäoloon liittyviä aktiviteetteja, joihin voi matalalla kynnyksellä osallistua. Niissä tilaisuuksissa tulee tutustuttua myös sellaisiin työkavereihin, joiden kanssa ei muuten ole tekemisissä.

Westerberg ja Heikkilä kertovat, että Kuntarahoituksessa on muitakin porukoita, jotka viettävät yhdessä aikaa esimerkiksi lasketellen. Minkälaisen ulottuvuuden yhteinen työpaikka sitten tuo ystävyyssuhteille? Heikkilän ja Westerbergin mukaan yhteinen työpaikka on pelkkää plussaa.

– Tulee nähtyä paljon enemmän. Voi olla, ettei muita ystäviä näe kuukausiin, Westerberg miettii.

– ­Pysyy kartalla siitä, mitä kaverille kuuluu, Heikkilä jatkaa.

Yksi FBC:n jäsenistä on vaihtanut sittemmin työpaikkaa, mutta on edelleen tiiviisti ryhmässä mukana. Naisten mielestä ystävät työpaikalla ovat tärkeä osa työssä viihtymistä.

– Vaikea kuvitella, että jossain muualla olisi näin tiivis ystäväporukka. Jos tulisi jostain joku työtarjous, pitäisi kysyä, mitä yritys tarjoaisi kavereille, Heikkilä nauraa.